Bezplatné energetické poradenstvo v Stretave | Krásy našej obce

 

Uverejnené 14.7.2014

 

Bezplatné energetické poradenstvo v Stretave 

 

Zaujíma Vás ako ušetriť energiu a ktoré obnoviteľné zdroje energie by ste mohli využiť u vás doma? Príďte sa bezplatne poradiť a pozrieť ako dokážu "zelené" zdroje zásobovať energiou domácnosť. Zobrať môžete aj deti, pripravené sú atraktívne súťaže pre malých a veľkých. Bezplatné energetické poradenstvo ŽIŤ ENERGIOU, ktoré poskytuje Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) bude priamo v Stretave k dispozícii v sobotu 26. júla 2014, kedy sa v obci stretávajú rodáci.

 

Svoje otázky môžete konzultovať s energetickými expertmi od 15. h do 19. h v obecnej záhrade pri kultúrnom dome. Nenechajte si ujsť návštevu "zeleného domčeka" s fotovoltickou a veternou elektrárňou a ďalšími technickými novinkami, ktoré vám umožnia znížiť spotrebu energie v domácnosti a využívať obnoviteľné zdroje energie. Priamo v domčeku môžete sledovať ako zariadenia pracujú a koľko energie vyrobia. Prezrieť si môžete aj názorné ukážky moderných zatepľovacích systémov a okien. Keďže sa pripravujú pre domácnosti dotácie na využívanie obnoviteľných zdrojov energie, k dispozícii bude aj množstvo ďalších informácií o solárnych kolektoroch, kotloch na biomasu a tepelných čerpadlách. Každý z účastníkov získa užitočné návody s odporúčaniami ako využívať energiu efektívnejšie. Spolu s deťmi si môžete vyskúšať koľko elektriny vyrobíte pedálovaním, ale aj či sa viete vyhnúť prekážkam.

 

Návšteva energetických expertov SIEA priamo v Stretave patrí medzi 80 poradenských podujatí, ktoré SIEA organizuje priamo v mestách a obciach v rámci projektu bezplatného energetického poradenstva ŽIŤ ENERGIOU. SIEA je príspevkovou organizáciou Ministerstva hospodárstva SR. Poskytovanie poradenstva je spolufinancované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Kontaktovať energetických expertov SIEA môžete aj na bezplatnej telefónnej linke 0800 199 399, e-mailom alebo osobne v našich poradenských centrách v Trenčíne, Banskej Bystrici a v Košiciach.

 

Podrobnejšie informácie o bezplatnom energetickom poradenstve v Stretave:

www.zitenergiou.sk

http://www.siea.sk/bezplatne-poradenstvo-pozvanky/c-7192/bezplatne-energeticke-poradenstvo-v-stretave/